“Para ti, para min, para todos”. Proxecto onde o centro promove o turismo inclusivo e accesible ás persoas que presenten necesidades especiais en materia de mobilidade, orientación, e comunicación en situacións comúns e transversais aos diversos sectores nos que están organizados os servizos turísticos.

O CIFP Carlos Oroza, no seu afán de innovar e crear novos produtos turísticos, prentende a través das súas ensinanzas incluir a todos os colectivos para os que na actualidade non  existen productos adaptados. Nesa línea de traballo xurdeu a colaboración con moitas asociacións : OID, organización impulsora do discapacitado, de ASPS, asociación de persoas sordas, ASEM, asociación galega das enfermedades neuromusculares, asociación ALBA e ONCE entre outras.

Trala  formación impartida por elas ao alumnado, son éstes quen amosan o aprendido coa creación dun produto turístico adaptado, co obxetivo de satisfacer a demanda de novos segmentos turísticos, e coa inclusión no punto de mira.

A actividade PONTEONCE, visita guiada e xantar adaptado, foi unha das colaboracións nesta nova línea de formación. O éxito foi tal, que foron moitos os medios de comunicación que se fixeron eco da nova:

 

APALPANDO

PonteONCE

GUIANDO POLA CIDADE

INTERPRETACIÓN TÁCTIL DO ESCUDO DE PONTEVEDRA

LECTURA EN BRAILLE DUN POEMA DE CASTELAO

RECEPCIÓN

4 Sentidos y un 5º moi desenvolvido: o da proximidade e o de querer romper barreiras. O alumnado de  2º do C.S. de Guía, información e asistencia turísticas,  deixaron un bo  sabor de boca, o de futuros profesionais con retos novos. Nesta ocasión, en colaboración coa ONCE  fixeron de guías para un grupo de persoas con discapacidade  visual. Na visita tamén participaron autoridades das diferentes administracións turísticas utilizando gafas de simulación. Xuntos, no remate da visita guiada á zona vella de Pontevedra, tiveron a ocasión  de disfrutar dun magnífico xantar especialmente deseñado e elaborado polo alumnado do C.M. de  Cociña e gastronomía, e o C.M. de Panadaría, repostaría e confeitaría. O servizo tivo lugar na aula restaurante Álvaro Cunqueiro a cargo do alumnado do C.M. de Servizos en Restauración, quen tamén amosaron as destrezas de atención a invidentes,  adquiridas no curso de formación a cargo da ONCE.