Cantas veces temos dito ao degustar un produto mariño: “como sabe a mar”! Ata o de agora a materia prima desvinculábase do seu medio, pero sempre hai alguén que quere ir máis alá, que pensa e innova. Este é o caso de Auga Mareira, unha PEME galega creada por Rodrigo Lojo, con base na Illa de Arousa, que hixieniza a auga do mar coa fin de enriquecer nutricional e organolépticamente os alimentos, e que achega as rías galegas ao mundo, doutro xeito e con múltiples posibilidades: cocción de produtos do mar aportando un punto de sal natural, usos cosméticos, cocktails…un mar de posibilidades que comeza a súa navegación con éxito, o do recoñecemento do sector gastronómico.

Vieira de Cambados

Alumnado cociña Clase maxistral IMAG1115 IMAG1116 IMAG1118 Rodrigo Lijó preparando unhas ostras unnamed

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Elaboración Plato