Mes: Marzo 2018

Xantar de camelia no CIFP Carlos Oroza

O xoves 15 de marzo fixemos un punto e seguido no noso proxecto de innovación educativa “A nosa camelia, tan curiosa como saborosa” na que traballamos o CIFP Carlos Oroza, o IES Montecelo e o CIFP A Granxa. A noraboa para o alumnado e profesorado dos tres centros implicado no proxecto polo seu traballo e adicación, e polos resultados xa acadados. Seguiremos traballando coa camelia que nos une!! Unha exposición dos produtos acadados ata agora daban a benvida aos convidados, e un fabuloso xantar, capitaneado por Iñaki Bretal, puxo o broche a esta primeira etapa. Mil grazas Iñaki!!...

Read More

Edugal 2018

Na feira de educación de #Pontevedra o noso centro, como desde hai 4 anos, ten a honra de facer o peche das actividades cun showcooking. O de onte, unha mistura dos nosos dous últimos proxectos de innovación educativa premiados: #PonteVan e #Anosacamelia cun orixinal streetfood para os asistentes, que incluía a camelia como ingrediente en todas as elaboracións. Vémonos en Edugal 2019!...

Read More

A FP exhibe o seu potencial innovador coa PonteVan no País Vasco

O Forum desenvolveuse entre os días 6 e 7 de marzo en xornada de mañá e tarde de xeito continuo. As accións que se tiña previsto realizar durante a viaxe eran:  6 e 7 de marzo: Forum Food-Truck, atención no stand PonteVan aos visitantes profesionais do forum, exposición do proxecto nunha poñencia específica de 30 minutos o día 7 de marzo. Para atender o stand asignado a PonteVan no Forum creáronse catro equipos de alumnado con tres alumnos/as en cada equipo. Traballouse en dúas quendas cada xornada, a primeira de 10 a 14:30 horas e a segunda de 14:30 horas a 18:30 horas; o...

Read More

Gastronomía con marca de calidade

O pasado venres, 2 de febreiro, fixose unha práctica moi especial pola calidade dos produtos que formaban parte da oferta gastronómica e polo desenvolvemento do servizo, cunha decoración realizada moi acorde coa ocasión, cunha exposición de cada produto con marca de calidade certificada. Noraboa ao alumnado de cociña e servizos que traballou tanto para acadar todo o que se presentou durante esta xornada!!...

Read More

V Edición do Campionato de Sumillería Suso Domínguez

O pasado xoves, 1 de marzo, celebramos o noso quinto campionato de sumillería Suso Domínguez, que tiña un sabor moi especial: O sabor da lebranza ao noso compañeiro Suso. O sabor do viño galego co remate do noso percorrido polas DO galegas na DO Valdeorras, que brindounos todo o apoio e agarimo que necesitábamos para levar a cabo esta edición. O sabor da sumilleria profesional, cun xurado dun nivel nunca acadado. O sabor do futuro da sumillería, cuns participantes motivados e entregados. O sabor do traballo de todo o profesorado e alumnado do noso centro, que durante moitas xornadas fixeron...

Read More

3º Encontro Internacional de Formación Profesional de Centros de Hostalería de Galicia, Asturias, Castela e León e Portugal

O pasado mércores 28 de febreiro acollemos o Terceiro Encontro Internacional de Formación Profesional de Centros de Hostalería de Galicia, Asturias, Castela e León e Portugal. Un foro de intercambio de experiencias e de aprendizaxe que representa o reforzo ao aproveitamento de sinerxias a través da transferencia de coñecemento entre os centros de FP e as empresas. Esta edición foi dirixida ao servizo de restaurante, co obxetivo de coñecer o traballo que se esta a facer sobre a innovación e as novas tendencias en sala. Na xornada participaron preto de 300 persoas entre profesorado, alumnado e persoal da administración educativa,...

Read More