Mes: Maio 2017

Rota das Estrelas, 2017

Neste post, presentámosvos a mobilidade que dentro do programa Erasmus+ “Next Station: Improving Professional Skills in Galicia” 2016-1-ES01-KA102-024869 ven de ser realizada polos profesores Carlos Rodríguez, de servizos, e Francisco Orge, de cociña. ROTA DAS ESTRELAS 2017  HOTEL CLIF BAY 5*, Restaurante “IL GALLO D’ORO”, 2* MICHELÍN – Madeira Esta mobilidade denominada “A Rota das Estrelas”, desenvolveuse durante unha semana no Hotel Clif Bay 5* de Madeira, na cal diferentes chefs de carácter internacional participan en servizos e eventos gastronómicos co obxectivo de promocionar e por en valor a gastronomía portuguesa. Logo de coñecer as instalacións, os diferentes departamentos,...

Read More

Xabóns reciclados co noso aceite

UN LITRO DE ACEITE USADO BOTADO POLO DESAGÜE É CAPAZ DE CONTAMINAR 1.000 LITROS DE AUGA Dentro do módulo de Xestión da calidade e da seguridade e hixiene,  o alumnado de 1º curso dos ciclos de  Dirección de Servizos e Dirección de Cociña desenvolveu xunto á profe Pilu un taller de boas prácticas na área de xestión de residuos. A actividade consistiu na elaboración artesanal de xabóns de aceite reciclado das nosas cociñas, ideal para a limpeza da roupa, chan ou utillaxe, ou simplemente para a decoración en hostalaría. A valoración dun subproduto (aceite usado), a mellora medioambiental, a elaboración económica e sinxela destes xabóns.. vedes? todo son beneficios…...

Read More

Viaxe a Euskadi 2017

“Unha viaxe para recordar… chea de experiencias de aprendizaxe emocionantes, educativas, dinámicas e divertidas… tamén de unión de compañeiros… nela empapámonos de gastronomía e coñecimos outras formas de traballar… unha viaxe obrigatoria para aqueles que coma min desexamos dedicarnos ao negocio hosteleiro… mestura de tradición, innovación e chea de valores coma o respecto, a solidaridade…”     Fragmentos literais dos Cadernos de Viaxe do alumnado de 1º CSDC 2016/2017 Si botamos unha ollada rápida a calquera dos “cadernos de viaxe” do alumnado de 1º de Dirección de Cociña podemos facernos unha idea da completa actividade formativa na que participaron en Euskadi. O...

Read More