Mes: Outubro 2016

Expedición micolóxica a Hifas da Terra

É tempo de setas, e como non podía ser doutro xeito, temos que aproveitar os recursos naturais e as empresas da nosa contorna para continuar aprendendo. Así que, ímonos de expedición micolóxica!!! O lugar escollido pola profe Nuria, é Hifas dá Terra, unha empresa de Pontevedra situada en Bora, dedicada a algo así como… biotecnoloxía aplicada á micoloxía. Entre nós e para entendernos, cultivan setas ecolóxicas para xerar alimentos máis saudables e mellores medicamentos como cosméticos, jarabes infantís e ata complementos alimenticios para mascotas. Nada máis chegar á finca, A Quinta das Cabadas, a contorna xa nos deixou boquiabertos: cores do...

Read More

Paseo entre amici

Chegan os viaxeiros á nosa Boa Vila. Semellan ledos e con moitas ganas de coñecer a historia da cidade, as rúas, as súas xentes. Nós semellamos máis nerviosos pois queremos asistilos e informalos coma semanas antes estivéramos entrenando coas profes de turismo. O alumnado do ciclo superior de Guías converteuse así en verdadeiros Axentes Turísticos duns viaxeiros moi especiais: 50 estudantes italianos que cursan 1º de Bacharelato non Liceo Regina Marquerita, en Sarlerno (Italia) aos que acompañaron nun paseo comentado pola vila de Pontevedra.         Durante o paseo, presentamos algún dous lazos que unen Pontevedra e Italia. Por exemplo,...

Read More

Porque somos unha piña…

Si, unha piña. Verbas como liderado, equipo, creatividade ou innovación xa forman parte do diario de abordo do alumnado de 2º curso do CS de Guía, Información e Asistencia Turísticas. Non dubidan de que o clima de traballo e as emocións que cada un aporta como membro dun equipo son a base para realización de calquera proxecto. “Hacer piña, luego el proyecto” é o título do taller no que participan e que esta semana estivo cheo de ferramentas creativas e dinámicas de traballo en equipo, comunicación e intelixencia emocional. Pero como non hai equipo sen proxecto, ao día seguinte...

Read More

Da horta á mesa

A semana pasada quedou inaugurado o taller restaurante Álvaro Cunqueiro do noso centro para este novo curso. Para esta ocasión deseñouse un menú moi especial elaborado e servido polo alumnado a base de hortalizas, plantas aromáticas e flores comestibles recollidas directamente da nosa horta ecolóxica. Produtos recollidos da Horta do Oroza. Antes do xantar abríronse as portas da horta aos comensais que puideron gozar dunha visita guiada polo profesor de Cociña Ricardo Fernández, quen explicou os obxectivos da horta e as distintas variedades dos produtos que nela se cultivan. Neste evento acompañáronos representantes da Misión Biolóxica de Galicia, que están a colaborar con nós...

Read More

Na praza ou na clase?

Os novos compañeiros de Formación Profesional Básica do CIFP Carlos Oroza achegáronse este xoves á Praza de Abastos de Pontevedra para explorar, investigar e conversar cos clientes que se encontraban facendo a merca. Co seu portafolios e cámara en man, cumpriron cos obxectivos e instrucións que previamente lles entregara a súa profesora e titora Nuria Ruiz: facer unha listaxe de mariscos e peixes, carnes e hortalizas cos seus respectivos prezos, e o máis importante, entrevistar aos clientes para conseguir a mellor das receitas que prepararán e degustarán na escola.   Como peche compartiron entre todos un fermoso fin de...

Read More

Bonding Breakfast

  A new fresh start for a new school year. Students from 1st year Tourism/ Hospitality, Culinary Arts/Restaurant Management get together in a bonding breakfast to get to know each other while sharing their yummy home made foodies. They had the opportunity to chat and indulge in a relaxed atmosphere as they shared expectations for the coming school year. This was the first start for a promising fun year filled with joint activities in the Department of Modern...

Read More