Mes: Decembro 2014

O Apalpador despide as barrigas do 2014

A aula cafetería Suso Domínguez engalanouse, baixou as súas luces e recibiu ao Apalpador para despedir o ano 2014.Grandes e máis grandes desfilaron diante del, quen con humor tantexaba se tiñamos comido ben neste ano que xa se despide. Agora quédalle a obriga de agasallarnos un bo 2015. Pica na fotografía e accede ao álbum  ...

Read More

Apalpando o Nadal

Conta atrás deste 2014, tempo gastronómico e turístico para encontrarse, charlar, degustar e sen dúbida maridar. Como non podía ser doutro xeito, na aula restaurante Álvaro Cunqueiro degustouse un menú elaborado por  2º CS Dirección Cociña.  2º CS Dirección Servizos e 2º CM Panadaría, repostaría e confeitaría, menú degustación que xa fora presentado nos premios Príncipe de Asturias, práctica real que o alumnado realizou o pasado 27 de outubro no Hotel Reconquista en Oviedo.  Álbum do xantar...

Read More

Feira Franca, festa de interés turístico

Baixo o título  “Proxecto e proceso da Feira Franca”, Luís Bará, concelleiro de patrimonio histórico do concello de Pontevedra, fixo un percorrido desde o comezo da xestación e organización da festa histórica ambientada  entre o S. XV- XVI,  no que a cidade tivo un gran pulo comercial nun momento en que o viño do Ribeiro embarcaba no río Lérez cara ás costas británicas. Bará fixo fincapé en que os proxectos teñen que ter alma, valores, ideais e sentimentos, de aí que a implicación de asociacións e colectivos de cidadáns a través do consello aberto sexa fundamental, tanto para tomar...

Read More

Erasmus galegofalantes

Dar a benvida a mozas e mozos Erasmus de Grecia,  Polonia, Brasil, Alemaña,  Sudamérica… que están a estudar a lingua e cultura galega, e interesados na súa gastronomía como parte desa cultura, era algo que non se vía desde hai  8 anos en Pontevedra. Os estudantes das facultades de Socioloxía, Publicidade e Belas Artes completaron o seu programa de estudos coa visita do centro,  con especial atención nas cociñas, obradoiros de pastalaría e panadaría… obradoiro comedor Álvaro Cunqueiro….. cafetaría. A presentación e percorrido pola cociña galega e concretamente das Rías Baixas correu a cargo do alumnado de CS Xestión de Aloxamentos...

Read More

25 N, nada que celebrar

Conseguir facer reflexionar, pensar e mudar de actitude a través das risas é sen dúbida complexo, máis cando estamos a falar de maltrato, de violencia, de esquemas aprendidos que temos que romper se queremos vivir nun espazo no que cando pousemos a mirada non atopemos complicidade, a das posturas pasivas ás que preferimos non enfrontarnos e sí decir: non vai conmigo. PERRA PAN PAN GASOLINA Con Pan Pan Panadaría, Ailén e Areta, o diálogo fluiu a través do reggaeton e da publicidade. Nestas distancias curtas creáronse vínculos e conectáronse clichés esterotipados, eufemismos, e comportamentos aprendidos que corresponde desaprender. Un...

Read More

Xogos tradicionais no magosto

Non todo vai ser estudar, fóra das aulas tamén se aprende. Desta vez trasladamos o magosto dos nosos avós ao patio, e aínda que non pudo ser no día próximo ao día de defuntos por mor das choivas, case coincidiu co San Martiño.       Non cantamos, pero si fixemos lume, non estivemos coa familia pero si co grupo de amigos, e sobre todo quedamos enfeitizados non polo lume, senón polos xogos tradicionais cos que xogaban as nosas nais e pais, diaño, que difícil encestar o aro na botella! Eche máis complicado que xogar coa play. Por enriba...

Read More