Mes: Maio 2014

Xantar especial coa ONCE no Carlos Oroza

A accesibilidade nos diferentes servizos é un valor que se lle inculca a todo o alumnado do CIFP Carlos Oroza, tanto de hostalería como de turismo. Como exercicio para esa adecuación dos servizos o pasado 23 de maio tivo lugar no centro un xantar moi especial, destinado a todas aquelas persoas con dificultades visuais e coa colaboración da ONCE. Desta maneira, os asistentes eran acompañados desde a entrada ata o comedor e os menús estaban redactados en escritura braille , explicando oralmente aos comensais o prato que estaban a punto de degustar. Ademais, se lles ofrecía antefaces a todas...

Read More

Xornada de traballo no CIFP Carlos Oroza

“Fomentando o diálogo e a cooperación entre o sector académico e empresarial” O pasado luns, 19 de maio, un grupo de empresarios e representantes de diferentes institucións da provincia de Pontevedra, nos acompañaron nunha xornada de traballo que serviu para intercambiar opinións, coñecer as instalación nas que se forman os futuros profesionais da hostalaría e o turismo e compartir información sobre diferentes temas que son de interese para o sector. Entre estes temas tratouse o proceso de acreditación de competencias, os perfís profesionais que demandan as empresas de hostalaría e turismo de Pontevedra e a posibilidade de realizar formación...

Read More

Día das Letras Galegas

Día de celebración, día de homenaxe á nosa lingua e a todos aqueles que axudaron a súa defensa e prestixio. Día das Letras Galegas. Día de festa e de recoñecemento ao autor Xosé María Díaz Castro. Día de música, teatro e xantar no Carlos Oroza e no auditorio da cidade infantil Príncipe Felipe, onde tiveron lugar diversas actuacións presentadas polos docentes Tareixa Casal e Jorge Verdeal. Desta maneira, foi a música a que puxo o pistoletazo de saída aos diferentes actos que conformaban a xornada desta festividade, dirixida por Consuelo Vercher, a coordinadora do Equipo de Normalización Lingüística do...

Read More

Descubrindo o Museo de Pontevedra

Onte o alumnado do CS de Guía, información e asistencia turísticas puideron gozar dunha visita guiada ao Museo de Pontevedra, que pese a ser o museo provincial máis grande de España segue sendo un gran descoñecido entre os galegos. Durante o percorrido, os asistentes descubriron 3 dos 6 edificios que conforman o complexo, concretamente o Edificio Sarmiento, o Castro Monteagudo e o chamado Sexto Edificio, nos cales se pode apreciar dende restos da época paleolítica ata arte moderno galego e español. Unha gran oportunidade para que os guías o e os informadores turísticos do futuro coñezan de primeira man...

Read More

A Moureira. O mar, os oficios, e as mulleres

Lavandeiras, lañadoras, descargadoras de sal, subastadoras de peixe…son moitos os oficios que as mulleres de comezos e mediados do século pasado levaban adiante en condicións case de exclavismo, con salarios que a duras penas abondaban para sobrevivir, con xornadas longas e intensas, e sen recoñecemento social da súa contribución na economía. Recoller a súa memoria, e poñer en valor os traballos e oficios do antigo barrio mariñeiro da Moureira na beira do río Lérez son un dos obxetivos do proxecto ” Memoria de mulleres” da concellería de patrimonio da cidade de Pontevedra, e no que tamén participan varios centros...

Read More

Do “Eu” ao “Eu 2.0”

¿Currículo 2.0? ¿Transformarse un mesmo en marca? Sobre estas e outras moitas cuestións falou o venres o especialista en Marketing Dixital Gonzalo Garre Rodas no auditorio Príncipe Felipe. A conferencia, titulada “Redes Sociais: Ferramenta para a búsqueda de emprego”, foi todo un exemplo de interactividade co alumnado (xa avisaba Gonzalo ao inicio: “prohibido non twittear durante a charla”), o cal coñeceu ferramentas para atopar traballo tan útiles coma Linkedin e aprendeu novos usos de redes sociais máis coñecidas coma Flickr, Twitter ou Facebook. Como ben apuntaba Gonzalo Garre, unha boa utilización das redes sociais é fundamental hoxe en día...

Read More

Taller sobre augardentes no Carlos Oroza

O pasado xoves 8 de maio o CIFP Carlos Oroza tivo o pracer de contar coa visita da Secretaria do Consello Regulador de Augardentes de Galicia, Carmen Otero, quen deleitou aos alumnos do Ciclo Medio de Servizos en restauración e dos Ciclos Superiores en Dirección de cociña e Dirección de servizos en restauración cunha charla e cata sobre augardentes. Cuestións como a copa e a temperatura máis axeitada para o servizo, o volume de alcohol ou as diferenzas entre augardente e licor foron resoltas durante o taller. Sen dúbida una boa oportunidade para achegarse un pouco máis aos segredos...

Read More

As traballadoras do barrio da Moureira xa teñen o seu propio roteiro

Onte publicouse na web do Diario de Pontevedra unha noticia informando sobre a realización dun roteiro centrado nas mulleres traballadoras do barrio da Moureira, unha iniciativa enmarcada dentro do proxecto municipal “A memoria das mulleres”. Neste percorrido, organizado pola Concellaría de Patrimonio Histórico e conducido por Olga Conde, colaborarán os alumnos Cristian Castillo, Lidia Fernández e Andrea Alfonso, estudantes do CS Guía, información e asistencia turísticas. O itinerario, que terá lugar este mesmo sábado ás 11 da mañá, comezará no antigo lavadoiro do Peilán (na rúa Pelamios, fronte ao hotel Da Barca) e para poder asistir é preciso inscribirse...

Read More

Primeiros auxilios no Carlos Oroza

O alumnado do CS de Dirección de cociña, CS de Dirección de servizos en restauración, CM de Panadaría, repostaría e confeitaría e CM de Cociña e gastronomía, puideron onte asistir a un taller de primeiros auxilios nunha das aulas do CIFP Carlos Oroza. O curso, impartido pola voluntaria da Cruz Vermella Liliana Gesteira, tiña como obxectivo dotar ao alumnado das técnicas e coñecementos necesarios para poder ofrecer unha asistencia eficaz ás persoas que atópanse nunha situación de emerxencia, para poder así afrontar eses primeiros minutos que transcorren tras un accidente ou contratempo coa máxima seguridade. Álbum do taller...

Read More

A escola infantil de A Parda chega ao Carlos Oroza

Pasos para que os nenos da escola infantil de A Parda (pertencente á rede de A Galiña Azul ) convértanse en excelentes cociñeiros: 1. Visitar o CIFP Carlos Oroza. 2. Recorrer as súas instalacións en fila india e sen perder de vista aos “profes”. 3. Aprender a facer uns divertidos gorros de cociñeiro personalizados cos seus nomes que midan case tanto coma eles. 4. Poñer as mans na masa e intentar deseñar saborosos doces manchando todo o posible as súas mans e mandilóns. 5. E como recompensa polo gran traballo que require ser cociñeiros profesionais, ser recompensados polo profesorado...

Read More