Mes: Abril 2014

Cociñando produtos da acuicultura galega

Con motivo da celebración do Día da Acuicultura do pasado 30 de novembro, e grazas á colaboración do Consello Regulador da Denominación de Orixe Protexida Mexillón de Galicia e do IGaFA (Instituto Galego de Formación en Acuicultura), o alumnado do CIFP Carlos Oroza elaborou un receitario consistente en pratos elaborados con mexillóns de Galicia. Non podemos esquecer que Galicia é a terceira Comunidade cunha maior produción de acuicultura continental, tan só por detrás de Castela e León e Cataluña. E xa se falamos exclusivamente do mexillón, o principal produto acuícola da nosa rexión, podemos dicir que arredor do 95%...

Read More

Obradoiro de Elaboración, servizo e cata de cervexas

Rubia, negra, ámbar, vermella, branca… De fermentación alta, baixa, mixta, espontánea… A cervexa é unha das bebidas máis populares e consumidas do mundo e a súa confección un proceso moi amplo e complexo. Desta maneira, e para adquirir un coñecemento máis profundo da materia, celebrouse onte no CIFP Carlos Oroza o obradoiro de “Elaboración, servizo e cata de cervexas”, impartido por Fernando Iglesias Quiroga, responsable de calidade de mercado de Estrella Galicia. No transcurso do taller, dirixido ao alumnado de primeiro curso do CS Dirección de servizos en restauración e do CM Servizos en restauración, os asistentes tiveron a...

Read More

Presentación do proxecto Abalar Galicia

Proyecto Abalar Onte presentouse o proxecto I+D+I ABALARGALICIA,  http://www.abalargalicia.com/, plataforma dixital para o sector turístico de Galicia e responsabilidade de Elena del Pilar Ramallo,  profesora na universidade da Coruña e membro do claustro do CIFP Paseo das Pontes. Á presentación acudiron representantes da Consellería de Educación e Ordenación Universitaria, Dirección Xeral de Turismo, e membros das direccións e do corpo de docentes da rede de centros integrados de formación profesional. Este espazo virtual, punto de encontro entre  empresas, docentes, estudantes, hosteleiros, restauradores, guías e asociacións do sector, nace con espíritu de cambio, impulso, movemento e transformación, resultado dunha investigación sobre os nichos...

Read More

Celebración do Día Mundial do Libro

Con motivo da celebración do Día Mundial do Libro, o profesorado e o alumnado do CIFP Carlos Oroza festexaron esta data que ten como obxectivo enxalzar o marabilloso mundo das letras e da literatura. Desta forma, aulas, corredores, biblioteca e demais espazos do centro foron testemuñas da actividade “Compartindo as nosas lecturas”, na que todo aquel que quixese podía ler un fragmento dunha obra da súa elección. Despois disto, nada mellor que practicar o chamado “bookcrossing”, posible grazas a colocación de varias caixas na biblioteca para poder deixar os libros que se quixesen doar. E antes de ficar para...

Read More

Chupetes? Sí

Chupetes compartidos cun centro educativo de formación profesional ?     Pois sí. Cada vez son máis as escolas que deciden visitar e facer algúns dos obradoiros co alumnado do CIFP Carlos Oroza. Nesta ocasión foron os estudantes do CM Pastalaría, panadaría e confeitaría  quen se desplazaron á gardería ” Chupetes” da Cidade Infantil Príncipe Felipe. Grandes e pequechos puxeron as mans na masa como se de plastilina se tratase: caracois, espigas, crocodrilos…e demais formas, deron lugar a deliciosos croissants cos que se relamberon de gusto....

Read More

FCT: Presentación do alumnado en Alemania

O profesor Francisco Orge, responsable dos proxectos Erasmus, acompañou ao alumnado Oscar Erwin  Willisch e José Benito López de 2º CM de Cociña e gastronomía, máis Patricia Cajete de 2º de CM de Panadaría, repostaría e confeitaría  a Cuxhaven, Alemania, de cara a súa presentación nas empresas onde realizarán a FCT, formación en centros de traballo. As empresas que recibiron ao alumnado seleccionado para as bolsas Leonardo son:  Strandhotel Duhnen – Aparthotel Kamp  Itjen Bäckerei Konditorei Nesta viaxe de traballo aproveitouse tamén para coñecer a escola de formación de Cuxhaven. Álbum da...

Read More

Proxecto UNESCO HERITAGE

1º Guía,  información e comercialización turísticas estiveron traballando no módulo de destinos turísticos na elaboración de pequenos vídeos que sintetizasen a esencia dos lugares patrimonio da humanidade. Neste proxecto, en vez de ensinar-reter-repetir-examinar, procurouse que o obxetivo fose múltiple: procura de información, búsqueda de imaxes, escolla, aplicación, redacción do texto, gravación do podcast, rectificación, e finalmente ensamblar e empaquetar o que para o 98% era o primeiro video que facían. Estes son os resultados de UNESCO HERITAGE, no que aula foi como un laboratorio no que cada persoa amosou o seu talento, compartindo a experiencia con todos os compañeiros nunha...

Read More

Creatividade e publicidade

Creatividade, revistas, e unhas tesouras. Con este material de toda a vida, o alumnado de 1º Guía, información e asistencia turísticas e Xestión de aloxamentos presentaban os seus collages á actividade proposta por Paloma Barreiro no módulo de marketing durante o seu CAP. A realización da tarefa tiña por finalidade chegar a un segmento de clientela comunicando un destino e un aloxamento. Estes foron os resultados.      ...

Read More