Mes: Decembro 2013

Saboreando o Nadal

A aula restaurante Álvaro Cunqueiro engalanouse, baixou as súas luces, e acendou velas para despedir o ano 2013. Os xantares destas dúas últimas semanas estiveron ateigados de comensais satisfeitos e sorprendidos do bo facer dos futuros profesionais do sector, cuns menús degustacións con productos de tempada, cunha coidada presentación, e cun servizo e posta en escea que fai esquecer que estamos nun centro formativo. Pica na fotografía e accede ao álbum....

Read More

Intelixencia emocional en equipo

Non vemos as cousas tal como son, vémolas tal como somos. Onde algunhas persoas ven un muro, outras ven un peldaño. Nacho Peón, experto en intelixencia emocional e relacións sociais, estivo co alumnado de 1º CS Dirección Cociña, nunha xornada que resultou moi práctica e participativa, tratando temas como o enfoque da vida por obxetivos, relación entre intelixencia e actitude, traballo en equipo e motivación laboral. O alumnado reflexionou sobre determinados aspectos da vida que moitas veces consideramos como insignificantes, e que sen embargo son a principal garantía do noso éxito persoal e laboral. Como dicía Jiddu Krishnamurti: ” Non é...

Read More

Premio á innovación educativa

Recibir un premio sempre é un aliciente para continuar innovando, creando e cuestionándonos sobre como atender a públicos obxetivos para os que todavía non hai productos turísticos que atendan as súas necesidades. Nesta línea de traballo, o profesorado do CIFP Carlos Oroza traballamos intesamente coa  fin de mellorar e completar a formación do alumnado na atención e servizo de usuarios e viaxeiros de toda tipoloxía, facendo un profundo e serio traballo de análise das súas necesidades non cubertas nas empresas de hostalería e turismo. Este labor ven de ser recoñecido co premio ás boas prácticas de innovación educativa,cunha dotación de 10.000€,...

Read More

Santiago de Compostela

O alumnado do 2º curso dos CS de Xestión de Aloxamentos e Guías, visitaron a Capital de Galicia o xoves 12 de decembro, de cara a coñecer as instalacións do Pazo de Congresos e Exposicións de Galicia, referente internacional na organización e acollida de moitos tipos de eventos. Tamén visitaron o Parlamento de Galicia, antiga escola de veterinaria de principios do S.XX, onde os representantes do pobo galego deciden o noso destino, incluso tiveron a ocasión de facer unha simulación de sesión parlamentaria. Xa pola tarde,  os mozos e mozas do CS de Xestión de Aloxamentos fixeron unha interesante...

Read More

CARLOS OROZA no CIFP Carlos Oroza

O poeta Carlos Oroza visitou o centro que leva o seu nome acompañado do director Manuel Hermo, a xefa de estudos Ana Area, e de Antón Pulido, pintor e gravador cuxa obra máis recente está precisamente estes días exposta no museo de Pontevedra, Sexto Edificio. A pesar de non ter unha gran cantidade de obra, Carlos Oroza adicouse nos anos setenta a dar recitais cunha forza tal, que cada vez que saía a escea, ao finalizar  era sacado en hombros polos estudantes. Os seu poemas cun enfoque de poesía beat fixéronlle merecedor do premio internacional de poesía de Nova York,...

Read More

Moitos golpes de mar

Coñecer o Salnés é achegarse ao mar, tentar coñecelo, mergullarnos de cheo nunha fábrica de salazón convertida en museo, entender porque ata Cambados chegaron normandos e vikingos, experimentar coas marisqueiras de Combarro un anaco do día a día co raño, comprender o sentido das palleiras, xeito en como son chamados os cabozos nesta vila, interpretar os cruceiros que mollan os pés no mar, adiviñar todo o que se agocha detrás dunha marea vermella, soñar cun efecto de fosforescencia algunha noite. A fin de contas, os golpes de mar sempre arrastran, e convidan a coñecelo máis adentro, alá onde disque se deita...

Read More

Con sabor a Nadal

Trala ponte da constitución pódese decir que arranca o tempo de Nadal, fronteira entre o outono e o inverno a pesar de que as temperaturas sexan ben invernais, este momento gastronómico é un auténtico placer para todos os sentidos. A mistura de productos procedentes da fraga-horta-mar-acuicultura, fai que a explosión de creatividade do alumnado e profesorado supoña un peche de ano por todo o alto. Hoxe, luns 9 de decembro comezamos cuns aperitivos de tosta con revolto de cogumelos, pirulí de paspallás caramelizado, crema de cabaza e xouba esparrada con tomate confitado, para continuar con pobo á grella, pescada en salsa verde...

Read More

Asociación Xoán XXIII,encontro entre mozas e mozos

Continuando coa andaina de educar e medrar máis alá do currículo escrito, nesta ocasión tivemos a visita una vez máis das mozas e mozos da asociación Xoán XXIII, pero nesta ocasión traspasaron as portas da aula restaurante Álvaro Cunqueiro para mergullarse de cheo na trastenda. Posta a punto co mandil e gorro, amasando e forneando pizzas, elaborando cócteles Margarita,  e piruletas de chocolate, foron xurdindo nas distancias curtas, vínculos que nos lembran do vital de conectar socialmente coa diversidade. O día a día entre a mocidade, ás veces está demasiado desagregado da diversidade e da pluralidade. O ficheiro XML...

Read More

Illa de Arousa: territorio gastronómico do CIFP Carlos Oroza no día mundial da acuicultura

Unha delegación conformada por profesorado e alumnado do centro déronse cita no IGaFA, Instituto Galego de Formacion en Acuicultura, con motivo da celebración do día da acuicultura. Nesta xornada, os dous centros compartiron unha idea: a de trasladar á sociedade a importancia que a acuicultura ten no noso país, así como o compromiso desta co desenvolvemento sostible, a creación de riqueza, o I+D+I, e a mellora do coñecemento que os consumidores teñen dos produtos que proceden da acuicultura. A celebración do acto baixo o título “Cociñando os produtos da acuicultura galega”, tiña como obxectivo a exaltación dos produtos do...

Read More