Autor: Admin

Xantar de camelia no CIFP Carlos Oroza

O xoves 15 de marzo fixemos un punto e seguido no noso proxecto de innovación educativa “A nosa camelia, tan curiosa como saborosa” na que traballamos o CIFP Carlos Oroza, o IES Montecelo e o CIFP A Granxa. A noraboa para o alumnado e profesorado dos tres centros implicado no proxecto polo seu traballo e adicación, e polos resultados xa acadados. Seguiremos traballando coa camelia que nos une!! Unha exposición dos produtos acadados ata agora daban a benvida aos convidados, e un fabuloso xantar, capitaneado por Iñaki Bretal, puxo o broche a esta primeira etapa. Mil grazas Iñaki!!...

Read More

Edugal 2018

Na feira de educación de #Pontevedra o noso centro, como desde hai 4 anos, ten a honra de facer o peche das actividades cun showcooking. O de onte, unha mistura dos nosos dous últimos proxectos de innovación educativa premiados: #PonteVan e #Anosacamelia cun orixinal streetfood para os asistentes, que incluía a camelia como ingrediente en todas as elaboracións. Vémonos en Edugal 2019!...

Read More

A FP exhibe o seu potencial innovador coa PonteVan no País Vasco

O Forum desenvolveuse entre os días 6 e 7 de marzo en xornada de mañá e tarde de xeito continuo. As accións que se tiña previsto realizar durante a viaxe eran:  6 e 7 de marzo: Forum Food-Truck, atención no stand PonteVan aos visitantes profesionais do forum, exposición do proxecto nunha poñencia específica de 30 minutos o día 7 de marzo. Para atender o stand asignado a PonteVan no Forum creáronse catro equipos de alumnado con tres alumnos/as en cada equipo. Traballouse en dúas quendas cada xornada, a primeira de 10 a 14:30 horas e a segunda de 14:30 horas a 18:30 horas; o...

Read More

Gastronomía con marca de calidade

O pasado venres, 2 de febreiro, fixose unha práctica moi especial pola calidade dos produtos que formaban parte da oferta gastronómica e polo desenvolvemento do servizo, cunha decoración realizada moi acorde coa ocasión, cunha exposición de cada produto con marca de calidade certificada. Noraboa ao alumnado de cociña e servizos que traballou tanto para acadar todo o que se presentou durante esta xornada!!...

Read More

V Edición do Campionato de Sumillería Suso Domínguez

O pasado xoves, 1 de marzo, celebramos o noso quinto campionato de sumillería Suso Domínguez, que tiña un sabor moi especial: O sabor da lebranza ao noso compañeiro Suso. O sabor do viño galego co remate do noso percorrido polas DO galegas na DO Valdeorras, que brindounos todo o apoio e agarimo que necesitábamos para levar a cabo esta edición. O sabor da sumilleria profesional, cun xurado dun nivel nunca acadado. O sabor do futuro da sumillería, cuns participantes motivados e entregados. O sabor do traballo de todo o profesorado e alumnado do noso centro, que durante moitas xornadas fixeron...

Read More

3º Encontro Internacional de Formación Profesional de Centros de Hostalería de Galicia, Asturias, Castela e León e Portugal

O pasado mércores 28 de febreiro acollemos o Terceiro Encontro Internacional de Formación Profesional de Centros de Hostalería de Galicia, Asturias, Castela e León e Portugal. Un foro de intercambio de experiencias e de aprendizaxe que representa o reforzo ao aproveitamento de sinerxias a través da transferencia de coñecemento entre os centros de FP e as empresas. Esta edición foi dirixida ao servizo de restaurante, co obxetivo de coñecer o traballo que se esta a facer sobre a innovación e as novas tendencias en sala. Na xornada participaron preto de 300 persoas entre profesorado, alumnado e persoal da administración educativa,...

Read More

Baile da camelia

O xoves 22 de febreiro, o alumnado de 2º CS Xestión de Aloxamentos Turísticos e CS Guía, Información y Asistencia Turística trouxeron o glamour da camelia e dos anos 20 ao Liceo Casino de Pontevedra. Do mesmo xeito que Mónaco celebra o seu Baile da Rosa, Pontevedra celebrou o baile da nosa flor, a camelia, nun evento cheo de sorpresas. Como unha das actividades encadradas no proxecto de innovación educativa “A nosa camelia, tan curiosa como saborosa”, e dentro do seu módulo de Protocolo e Relacións Públicas o alumnado puxo en práctica todos os coñecementos adquiridos ao longo da...

Read More

Masterclass de Iñaki Bretal sobre camelia

Hoxe tivemos no noso centro a Iñaki Bretal e Javier Alonso de @oEirado cunha masterclass de #camelia Esta actividade forma parte do proxecto de innovación “A nosa camelia, tan curiosa como saborosa” #proxectoinnovacioneducativa #proxectocamelia Un luxo tervos con nos!! Moitas grazas!...

Read More

Cociñas viaxeiras coa escola de Viana do Castelo

Coa Visita da EHT de Viana do Castelo as nosas “Cociñas Viaxeiras” concluiron a primeira etapa do “Camiño polas Escolas de Hostalería”. Un percorrido a través de intercambios bilaterais iniciado fai catro anos entre as Escolas de Hostalería e Turismo do Douro-Lamego, Coimbra, Viana do Castelo e CIFP Carlos Oroza, coa finalidade de aprender facendo xuntos e de construir un espazo de cooperación na formación profesional da hostalería e turismo dos dous lados do río Miño. Nesta ocasión a Escola de Viana estiveron dous días no noso centro, compartindo experiencias enriquecedoras para a formación e a convivencia entre o alumnado...

Read More