Autor: Admin

Proxecto Xílgara

O alumnado de Panadería, Repostería e Confitería do CIFP Carlos Oroza presentou baixo o título “Xílgara”, un proxecto de elaboración de doces tradicionais e de recordos para distribuir en cadenas hoteleiras, tendas “gourmet” e restaurantes. Foron galardonados co premio DemoDay no que participaron estudiantes de cinco centros de Formación Profesional da provincia con nove proxectos. Noraboa. #OrgullOroza.

Read More

Aprendendo nas visitas

O alumnado de 1º e 2º do ciclo superior de Guía, Información e Asistencia Turísticas aprende nas rúas e nas visitas mergullándose nos seus atractivos e nas súas explicacións. Acuden ao Centro de Interpretación de Campo Lameiro e facendo unha ruta pola senda do Lérez, admais de visitar a maravillosa vila de Combarro. #sorríefacendo, #sorriecamiñando, #sorrienatureza, #sorriecultura, #sorriedescubrindo.

Read More

Amosando o 8M

O 8 de marzo conmemoramos o Día Internacional da Muller, establecido pola Organización de las Naciones Unidas (ONU) en 1975. Este día recorda á loita das mulleres e da constante búsqueda de equidade de xénero.
Para nós, o 8M significa sororidad, apoiararnos mutuamente para a loita pola igualdade e contra o patriarcado. 8M debería ser todos os días: poder sentirnos libres, seguras e empoderadas sempre.
#Apoiamos8M

Read More

Aprendendo coas legumes

A semana pasada no CIFP Carlos Oroza de #Pontevedra celebramos a “Xornada de estudo dos selos de calidade, as DOP – IGP de España” (selos de calidade de legumes), na que estivo presente a #LentejaDeTierraDeCampos.
Alumnado de Primero Curso do Ciclo Medio de #Cociña e #Gastronomía elaboraron propostas culinarias a partir das legumes españolas que contan con selo de calidade diferenciada. Unha alumna e un alumno cociñaron coas nosas #lentellas:
– Berta MR: Lentellas estofadas con chourizo de porco celta / Hamburguesa de lentellas.
– Juan RO: Lentelllas estofadas / Setas de temporada con lentellas.
#Seguimosaprendendo#Seguimoscolaborando.

Read More

Practicando na formación da Cervexa

O alumnado do CIFP Carlos Oroza segue aprendendo e poñendo todo da súa parte para formarse.
Amosámosvos as clases de servizo de viño do grupo de 2º de FPB, a formación en cervexa do alumnado de 1º de Dirección Servizos e no taller de cociña con 2º de Dirección Cociña.

Read More

A HortaOroza enerxía viva

Nesta primaveira excepcional a Horta Oroza, brotando, medrando e enchendo de cor e vida o exterior do noso centro.
Os coidados que está recibindo prometen que a aula viva #hortaOroza esté lista para acoller ao noso alumnado en setembro.

Read More

Lupe Blanco regueifeira excepcional

O alumnado de 1º do CB de Cociña e Restauración puido disfrutar aprendendo a arte da poesía oral improvisada coa regueifeira Lupe Blanco. Foi unha iniciación ao coñecemento das regueifas, traballándoas dun xeito lúdico. Aproveitamos esta actividade para crear entre todos regueifas adaptadas aos temas do século XXI, en concreto á igualdade.” #Aprenderdisfrutando. Grazas Lupe.

Read More

Exitoso VII Campionato de Sumillería Suso Domínguez

Disfrutamos do VII certamen de Sumillería Suso Domínguez grazas á implicación e participación de todas as participantes, do profesorado e por suposto da boa organización. Noraboa ás tres finalistas, e un gusto felicitar a Fátima do IES Paseo das Pontes polo seu 1º lugar. Seguiremos con moito ánimo a #SeguirAprendendo. Un auténtico gusto que poidamos continuar participando coa mesma ilusión e profesionalidade ata agora amosada.

Read More