Autor: Admin

Rota das Estrelas, 2017

Neste post, presentámosvos a mobilidade que dentro do programa Erasmus+ “Next Station: Improving Professional Skills in Galicia” 2016-1-ES01-KA102-024869 ven de ser realizada polos profesores Carlos Rodríguez, de servizos, e Francisco Orge, de cociña. ROTA DAS ESTRELAS 2017  HOTEL CLIF BAY 5*, Restaurante “IL GALLO D’ORO”, 2* MICHELÍN – Madeira Esta mobilidade denominada “A Rota das Estrelas”, desenvolveuse durante unha semana no Hotel Clif Bay 5* de Madeira, na cal diferentes chefs de carácter internacional participan en servizos e eventos gastronómicos co obxectivo de promocionar e por en valor a gastronomía portuguesa. Logo de coñecer as instalacións, os diferentes departamentos,...

Read More

Xabóns reciclados co noso aceite

UN LITRO DE ACEITE USADO BOTADO POLO DESAGÜE É CAPAZ DE CONTAMINAR 1.000 LITROS DE AUGA Dentro do módulo de Xestión da calidade e da seguridade e hixiene,  o alumnado de 1º curso dos ciclos de  Dirección de Servizos e Dirección de Cociña desenvolveu xunto á profe Pilu un taller de boas prácticas na área de xestión de residuos. A actividade consistiu na elaboración artesanal de xabóns de aceite reciclado das nosas cociñas, ideal para a limpeza da roupa, chan ou utillaxe, ou simplemente para a decoración en hostalaría. A valoración dun subproduto (aceite usado), a mellora medioambiental, a elaboración económica e sinxela destes xabóns.. vedes? todo son beneficios…...

Read More

Viaxe a Euskadi 2017

“Unha viaxe para recordar… chea de experiencias de aprendizaxe emocionantes, educativas, dinámicas e divertidas… tamén de unión de compañeiros… nela empapámonos de gastronomía e coñecimos outras formas de traballar… unha viaxe obrigatoria para aqueles que coma min desexamos dedicarnos ao negocio hosteleiro… mestura de tradición, innovación e chea de valores coma o respecto, a solidaridade…”     Fragmentos literais dos Cadernos de Viaxe do alumnado de 1º CSDC 2016/2017 Si botamos unha ollada rápida a calquera dos “cadernos de viaxe” do alumnado de 1º de Dirección de Cociña podemos facernos unha idea da completa actividade formativa na que participaron en Euskadi. O...

Read More

Mermelada de camelia, por Elena Español

Comezamos coas actividades integradas no proxecto que arrancou o curso pasado con tanto éxito “A nosa camelia tan fermosa como saborosa” . Antes de rematar o seu período lectivo, o alumnado de 2º  do CS de Guías  tivo unha clase moi especial cunha invitada, Elena Español que se achegou ao centro co obxectivo de transmitirlle ao noso alumnado a súa experiencia e coñecementos sobre distintas elaboracións doces baseadas en pétalos de variados tipos de camelias. Esta químico leva varios anos investigando o uso da camelia para a elaboración de cremas e mermeladas que neste caso o alumnado tivo oportunidade de degustar. Moitas...

Read More

Erasmus+ no Lycée Biarritz Atlantique

Despois da súa estancia no centro educativo Lycée Biarritz Atlantique no marco do programa Erasmus+ a profesora de Francés, Paloma Carrazoni Fuertes, quere compartir con todos nos o Blog que publicou como resumo da súa experiencia. Dende a súa creación en 1992 o Lycée Biarritz Atlantique – clasificado como Instituto de hostelería e turismo dende 2009 – acolle rapaces que poden cursar ciclos medios, bacharelato profesional, tecnolóxico, os ciclos superiores e estudos na Universidade. O Instituto participa en numerosos proxectos de desenvolvemento, intercambios co estranxeiro, colaboracións cos profesionais. O Instituto ten como vocación formar de cara ás profesións da...

Read More

Cociñas Viaxeiras, a Lamego 2017

Hoxe contámosvos unha nova etapa das “Cociñas Viaxeiras” que dende fai catro anos conectan o noso centro educativo con escolas de hotelería e turismo do norte de Portugal. Esta vez, o alumnado de 2º curso dos ciclos medios de servizos e cociña, viaxou a Lamego (Portugal) para compartir durante tres días, os seus saberes profesionais e continuar aprendendo sobre gastronomía, viños e servizo de sala nas escolas de hotelería e turismo Douro-Lamego e Santa María da Feira. Ademáis da posta en práctica dos nosos servizos de montaxe da sala e elaboración dun menú moi especial para os nosos anfitrións,...

Read More

Un Latte Art, Frappé ou Freak Shake?

Onte tivemos a oportunidade de aprender e disfrutar dunha fantástica masterclass a cargo do barista profesional Damián Seijas. O alumnado dos distintos ciclos de servizos non perdeu o máis mínimo detalle durante as explicacións de Damián sobre a elaboración de diferentes preparados a base de produtos Monín. Cócteles de autor, cafés espressos e cafés especiais decorados coa técnica de Latte Art demostraron que sorprender ao cliente é esencial para competir nun mercado cada vez máis exixente. Por si non a coñeces, esta técnica consiste en crear deseños na superficie dun espresso e xa é toda unha tendencia en hostalaría. Conseguir...

Read More

Turismo Ao natural

“Un pouco a pé e outro pouco navegando” o noso alumnado de 2º curso dos CS de Xestión de Aloxamentos turísticos e CS de Guía, ínformación e asistencia turísticas rematou o seu período lectivo no CIFP Carlos Oroza descubrindo unha Ruta Xacobea de Santiago e participando nun campus vivencial adicado ao emprendemento no sector turístico. Nesta xornada coñecimos de primeira man as experiencias de empresarios galegos que ofrecen produtos e servizos turísticos innovadores que están a ter moito éxito de visitantes. Soledad Agra, de CASA DE ROQUE, e Fátima Rodríguez, fundadora de PROMOVE, consultoría especializada en proxectos de desenvolvemento...

Read More

Taller de porco celta en “A horta de Teodoro”

Un taller práctico sobre despiece de carne de porco celta e elaboración de embutido non é suficiente para resumir todo o que o alumnado do ciclo medio de cociña aprendeu durante esta actividade. Enmarcada dentro do programa Co-cooking da Corporación Hijos de Rivera, Encarni acompañounos a vivir unha experiencia de aprendizaxe inesquecible en A HORTA DE TEODORO, unha industria familiar artesana de Palas de Rei, especializada en porco celta. Xan e Saleta, recibíronnos no seu establecemento de carnicería onde todo estaba preparado para realizar dous talleres prácticos, un de despiece de carne e outro sobre o proceso de elaboración...

Read More

Unha visita guiada e xantar a cegas

O alumnado do ciclo superior de  Guía, información e asistencia turística, ciclo medio de Servizos en restauración e ciclo medio de Cociña, tiveron ocasión de ofrecer a un grupo de 30 persoas afiliadas a ONCE, unha visita guiada por Pontevedra, elaborar un exquisito menú e realizar o servizo no restaurante pedagóxico do noso centro. Para esta experiencia o alumnado contou con formación específica do centro de recursos educativos da ONCE sobre técnicas de guiado de persoas cegas, elaboración de mapas e planos en relieve e servizo de menús adaptados a persoas con perda parcial ou total de visión. O...

Read More