Autor: Admin

Presentación Etiqueta Negra 2017

O pasado 26 de setembro, o CIFP Carlos Oroza estivo colaborando co concello de Pontevedra na presentación da nova edición de Etiqueta Negra Gourmet na que volveremos a estar cun stand e cun showcooking os vindeiros 28, 29 e 30 de outubro no Pazo da Cultura de Pontevedra. Máis información na súa web: http://etiquetanegragourmet.com/ Aproveitouse a ocasión para facer a presentación oficial en #Pontevedra á prensa e aos pontevedreses. Para esta ocasión, o noso centro elaborou dous tipos de té, facilitados pola Estación Fitopatolóxica de Areeiro, co que o alumnado elaborou un té con sandía e un té con cítricos, que fixeron as delicias dos...

Read More

Participación en PontUpStore

Os pasados días 22 e 23 de setembro celebrouse na Praza de España de Pontevedra Pont Up Store, un espazo de emprendemento no que o CIFP Carlos Oroza participou co seu proxecto de innovación PONTEVAN: FP NA RÚA. A nosa food truck estivo presente na Área de degustación cunha oferta gastronómica baseada en bocadillos de autor ideados polos nosos alumnos, e elaborados con produtos da horta do Oroza e materias primas galegas de primeira calidade. Realizouse tamén unha exposición do proxecto o venres de 12:30-13:30h: INNOVANDO SOBRE RODAS – FOOD TRUCK SAÚDABLE  organizado polo CIFP Carlos Oroza e presentado por...

Read More

HORARIOS DAS PRESENTACIÓNS DOS CICLOS DE FORMACIÓN PROFESIONAL PARA O CURSO 2017-2018

  Os vindeiros 15, 18 e 20 de setembro realizaranse os actos de presentación do curso 2017-2018 para os ciclos de FP cos seguintes horarios: 15 de setembro 09.00 horas: Primeiros cursos de Ciclos Medios 10.00 horas: Primeiros cursos de Ciclos Superiores 11.00 horas: Segundos cursos de Ciclos Medios e de Formación Profesional Básica 12.00 horas: Segundos cursos de Ciclos Superiores   18 de setembro 16.00 horas: Cursos de FP Dual NOTA: En vindeiras datas informarase do día de presentación do segundo curso de Dual.   20 de setembro 09.00 horas: Primeiro curso de Formación Profesional Básica   Calquera...

Read More

OFERTA EDUCATIVA CURSO 2017/2018

OFERTA EDUCATIVA DO CIFP CARLOS OROZA PARA O PRÓXIMO CURSO 2017- 2018 Se queres estudar connosco o vindeiro curso estade ATENTOS !!! En breve vai comezar o proceso de admisión a Ciclos Formativos de Formación Profesional. A presentación de solicitudes para cursar un ciclo de réxime ordinario será do 26 de xuño ao 4 de xullo, mentres na FP Dual dará comezo nos primeiros días da vindeira semana.  A OFERTA formativa de ciclos de grao básico, medio e superior abarca: CFPG Básico Cociña e Restauración CFPG Medio Cociña e Gastronomía CFPG Medio Servizos de Restauración CFPG Medio Panadería, Repostería e Confeitaría...

Read More

Congreso de Innovación na FP, FPInnova 2017.

O pasado mes maio profesores e alumnos do noso centro participaron no Congreso de Innovación na FP de Galicia, FP Innova 2017, que se desenvolveu en Santiago de Compostela, na Cidade da Cultura de Galicia. A este congreso acudiuse cun proxecto premiado, “Pontevan: FP na rúa” e cun conxunto de actividades desenvolvidas sobre a camelia que ven de ser seleccionado nos proxectos de innovación na última convocatoria. O Congreso FPInnova brindounos a posibilidade de dar visibilidade e presentar o resultado do longo traballo que durante meses estivo levando a cabo o alumnado e profesorado dos catro centros de FP de Pontevedra participantes...

Read More

A Granxa do Cuco de Lourizán

O alumnado de primeiro curso do CS de Guía, Información e Asistencia Turística citábase esta vez para coñecer e disfrutar dos xardíns, do bosque e do pazo de Lourizán, conxunto coñecido coma “A Granxa de Montero Ríos” ou o seu apodado “O cuco de Lourizán” entre as xentes do lugar. Esta actividade organizada polas profesoras Marta Abad e Eugenia de Sáa consistiu nun paseo comentado en galego e inglés, a través da historia persoal e profesional do prestixioso político e xurista galego D. Eugenio Montero Ríos, que fixou neste parque a súa residencia veraniega, á que el mesmo chamaba “Parque...

Read More

Rota das Estrelas, 2017

Neste post, presentámosvos a mobilidade que dentro do programa Erasmus+ “Next Station: Improving Professional Skills in Galicia” 2016-1-ES01-KA102-024869 ven de ser realizada polos profesores Carlos Rodríguez, de servizos, e Francisco Orge, de cociña. ROTA DAS ESTRELAS 2017  HOTEL CLIF BAY 5*, Restaurante “IL GALLO D’ORO”, 2* MICHELÍN – Madeira Esta mobilidade denominada “A Rota das Estrelas”, desenvolveuse durante unha semana no Hotel Clif Bay 5* de Madeira, na cal diferentes chefs de carácter internacional participan en servizos e eventos gastronómicos co obxectivo de promocionar e por en valor a gastronomía portuguesa. Logo de coñecer as instalacións, os diferentes departamentos,...

Read More

Xabóns reciclados co noso aceite

UN LITRO DE ACEITE USADO BOTADO POLO DESAGÜE É CAPAZ DE CONTAMINAR 1.000 LITROS DE AUGA Dentro do módulo de Xestión da calidade e da seguridade e hixiene,  o alumnado de 1º curso dos ciclos de  Dirección de Servizos e Dirección de Cociña desenvolveu xunto á profe Pilu un taller de boas prácticas na área de xestión de residuos. A actividade consistiu na elaboración artesanal de xabóns de aceite reciclado das nosas cociñas, ideal para a limpeza da roupa, chan ou utillaxe, ou simplemente para a decoración en hostalaría. A valoración dun subproduto (aceite usado), a mellora medioambiental, a elaboración económica e sinxela destes xabóns.. vedes? todo son beneficios…...

Read More