Autor: Admin

OFERTA EDUCATIVA CURSO 2017/2018

OFERTA EDUCATIVA DO CIFP CARLOS OROZA PARA O PRÓXIMO CURSO 2017- 2018 Se queres estudar connosco o vindeiro curso estade ATENTOS !!! En breve vai comezar o proceso de admisión a Ciclos Formativos de Formación Profesional. A presentación de solicitudes para cursar un ciclo de réxime ordinario será do 26 de xuño ao 4 de xullo, mentres na FP Dual dará comezo nos primeiros días da vindeira semana.  A OFERTA formativa de ciclos de grao básico, medio e superior abarca: CFPG Básico Cociña e Restauración CFPG Medio Cociña e Gastronomía CFPG Medio Servizos de Restauración CFPG Medio Panadería, Repostería e Confeitaría...

Read More

Congreso de Innovación na FP, FPInnova 2017.

O pasado mes maio profesores e alumnos do noso centro participaron no Congreso de Innovación na FP de Galicia, FP Innova 2017, que se desenvolveu en Santiago de Compostela, na Cidade da Cultura de Galicia. A este congreso acudiuse cun proxecto premiado, “Pontevan: FP na rúa” e cun conxunto de actividades desenvolvidas sobre a camelia que ven de ser seleccionado nos proxectos de innovación na última convocatoria. O Congreso FPInnova brindounos a posibilidade de dar visibilidade e presentar o resultado do longo traballo que durante meses estivo levando a cabo o alumnado e profesorado dos catro centros de FP de Pontevedra participantes...

Read More

A Granxa do Cuco de Lourizán

O alumnado de primeiro curso do CS de Guía, Información e Asistencia Turística citábase esta vez para coñecer e disfrutar dos xardíns, do bosque e do pazo de Lourizán, conxunto coñecido coma “A Granxa de Montero Ríos” ou o seu apodado “O cuco de Lourizán” entre as xentes do lugar. Esta actividade organizada polas profesoras Marta Abad e Eugenia de Sáa consistiu nun paseo comentado en galego e inglés, a través da historia persoal e profesional do prestixioso político e xurista galego D. Eugenio Montero Ríos, que fixou neste parque a súa residencia veraniega, á que el mesmo chamaba “Parque...

Read More

Rota das Estrelas, 2017

Neste post, presentámosvos a mobilidade que dentro do programa Erasmus+ “Next Station: Improving Professional Skills in Galicia” 2016-1-ES01-KA102-024869 ven de ser realizada polos profesores Carlos Rodríguez, de servizos, e Francisco Orge, de cociña. ROTA DAS ESTRELAS 2017  HOTEL CLIF BAY 5*, Restaurante “IL GALLO D’ORO”, 2* MICHELÍN – Madeira Esta mobilidade denominada “A Rota das Estrelas”, desenvolveuse durante unha semana no Hotel Clif Bay 5* de Madeira, na cal diferentes chefs de carácter internacional participan en servizos e eventos gastronómicos co obxectivo de promocionar e por en valor a gastronomía portuguesa. Logo de coñecer as instalacións, os diferentes departamentos,...

Read More

Xabóns reciclados co noso aceite

UN LITRO DE ACEITE USADO BOTADO POLO DESAGÜE É CAPAZ DE CONTAMINAR 1.000 LITROS DE AUGA Dentro do módulo de Xestión da calidade e da seguridade e hixiene,  o alumnado de 1º curso dos ciclos de  Dirección de Servizos e Dirección de Cociña desenvolveu xunto á profe Pilu un taller de boas prácticas na área de xestión de residuos. A actividade consistiu na elaboración artesanal de xabóns de aceite reciclado das nosas cociñas, ideal para a limpeza da roupa, chan ou utillaxe, ou simplemente para a decoración en hostalaría. A valoración dun subproduto (aceite usado), a mellora medioambiental, a elaboración económica e sinxela destes xabóns.. vedes? todo son beneficios…...

Read More

Viaxe a Euskadi 2017

“Unha viaxe para recordar… chea de experiencias de aprendizaxe emocionantes, educativas, dinámicas e divertidas… tamén de unión de compañeiros… nela empapámonos de gastronomía e coñecimos outras formas de traballar… unha viaxe obrigatoria para aqueles que coma min desexamos dedicarnos ao negocio hosteleiro… mestura de tradición, innovación e chea de valores coma o respecto, a solidaridade…”     Fragmentos literais dos Cadernos de Viaxe do alumnado de 1º CSDC 2016/2017 Si botamos unha ollada rápida a calquera dos “cadernos de viaxe” do alumnado de 1º de Dirección de Cociña podemos facernos unha idea da completa actividade formativa na que participaron en Euskadi. O...

Read More

Mermelada de camelia, por Elena Español

Comezamos coas actividades integradas no proxecto que arrancou o curso pasado con tanto éxito “A nosa camelia tan fermosa como saborosa” . Antes de rematar o seu período lectivo, o alumnado de 2º  do CS de Guías  tivo unha clase moi especial cunha invitada, Elena Español que se achegou ao centro co obxectivo de transmitirlle ao noso alumnado a súa experiencia e coñecementos sobre distintas elaboracións doces baseadas en pétalos de variados tipos de camelias. Esta químico leva varios anos investigando o uso da camelia para a elaboración de cremas e mermeladas que neste caso o alumnado tivo oportunidade de degustar. Moitas...

Read More

Erasmus+ no Lycée Biarritz Atlantique

Despois da súa estancia no centro educativo Lycée Biarritz Atlantique no marco do programa Erasmus+ a profesora de Francés, Paloma Carrazoni Fuertes, quere compartir con todos nos o Blog que publicou como resumo da súa experiencia. Dende a súa creación en 1992 o Lycée Biarritz Atlantique – clasificado como Instituto de hostelería e turismo dende 2009 – acolle rapaces que poden cursar ciclos medios, bacharelato profesional, tecnolóxico, os ciclos superiores e estudos na Universidade. O Instituto participa en numerosos proxectos de desenvolvemento, intercambios co estranxeiro, colaboracións cos profesionais. O Instituto ten como vocación formar de cara ás profesións da...

Read More

Cociñas Viaxeiras, a Lamego 2017

Hoxe contámosvos unha nova etapa das “Cociñas Viaxeiras” que dende fai catro anos conectan o noso centro educativo con escolas de hotelería e turismo do norte de Portugal. Esta vez, o alumnado de 2º curso dos ciclos medios de servizos e cociña, viaxou a Lamego (Portugal) para compartir durante tres días, os seus saberes profesionais e continuar aprendendo sobre gastronomía, viños e servizo de sala nas escolas de hotelería e turismo Douro-Lamego e Santa María da Feira. Ademáis da posta en práctica dos nosos servizos de montaxe da sala e elaboración dun menú moi especial para os nosos anfitrións,...

Read More

Un Latte Art, Frappé ou Freak Shake?

Onte tivemos a oportunidade de aprender e disfrutar dunha fantástica masterclass a cargo do barista profesional Damián Seijas. O alumnado dos distintos ciclos de servizos non perdeu o máis mínimo detalle durante as explicacións de Damián sobre a elaboración de diferentes preparados a base de produtos Monín. Cócteles de autor, cafés espressos e cafés especiais decorados coa técnica de Latte Art demostraron que sorprender ao cliente é esencial para competir nun mercado cada vez máis exixente. Por si non a coñeces, esta técnica consiste en crear deseños na superficie dun espresso e xa é toda unha tendencia en hostalaría. Conseguir...

Read More